Anketa
18.10.2018
Da li želite da se Turnir Konavoskih sela nastavi

da
ne
Pogledaj rezultate
Tražilica
Google

Linkovi
POVIJEST KLUBA

Službena povijest nogometa u Ljutoj seže daleko u povijest, čak do 1943. godine kada je grupa seljana zajedničko zemljište poravnala i pretvorila u nogometno igralište!


Po završetku drugog svijetskog rata 1947 formira se nogometni klub sa imenom NK JADRAN ! ! !


Za Jadrana su najvećim dijelom igrali momci iz sela i popunjavali su se sa igračima iz susjednih sela (Lovorno , Pridvorje , Gruda ... ).


Klub je uspješno djelovao do sredine šesdesetih godina, kada je došla kriza igračkog kadra pa je na nekoliko godina klub stavljen u mirovanje. Osamdesete godine, točnije sezona 85/86 i 88/89 su najuspješnije kada je Jadran dva puta bio prvak općinske lige. U sezoni 92/93 (koja je bila neslužbena jer je županijski nogometni savez postojao samo formalno) Jadran je također bio prvak. U sezoni 1995/1996 odlučeno je da se klub stavi u mirovanje jer nije bilo igračkog kadra i došlo je i do financijske krize.


Valja istaknuti jednu zanimljivost koja govori kolika je zaljubljenost u nogomet u Ljutoj uvijek bila. Naime 1952. godine odigrana je noćna utakmica. Koliko se zna to je prva noćna utakmica u povijesti Hrvatske. Rasvjeta je bila napravljena na način da se usjeklo šest najvećih čempresa u selu te su postavljeni dva na centru igrališta i na kantunima ostali,a sva struja iz hidrocentrale Ljuta koja se tada koristila za rasvjetu gornjeg dijela Konavala je preusmjerena na nogometno igralište!


2007. na temeljima i povjesti velikog nogometa, osnivamo MNK Jadran koji je po prvi put nastupa u službenom natjecanju u sezoni 2007/2008 i zauzimamo 8 mjesto sa osvojena 22 boda u konkurenciji od 12 klubova.


U sezoni 2008/2009 zauzimamo 4 mjesto uz osvojenih 38 bodova , sa svega 1 bodom zaostatka za trećeplasiranim , u konkurenciji od 12 klubova . Također je vrijedno zabilježiti da se u kup natjecanju došlo do polufinala , gdje se na penale izgubilo u polufinalnoj utakmici u Stonu protiv ekipe Ponikava . 


U sezoni 2009/2010 zauzimamo 9 mjesto u konkurenciji od 13 klubova . Plasman je bio loš , međutim momčad je bila prožeta mnogim ozljedama i sportskim nesrećama tijekom sezone , koja se igrala po novom pravilu jednokružno + play off i play out . U ovoj sezoni smo odigrali 16 utakmica te osvojili 25 bodova uz omjer 7 pobjeda , 4 neodlučene utakmice i 5 poraza . 


Prvi dresovi kluba su bili bijele boje. Kasnijih godina dresovi su bili crno-bijeli na pruge s bijelim gaćama, žuti koji su se nosili najduže vrijeme, narančasti i crveni. Prema tome dresovi MNK Jadran su bijeli jer su prvi dresovi bili bijele boje i žuti jer ih je momčad najduže vrijeme nosila i postali su zaštitni znak Jadrana.

Sponzori
" L I N E A " salon pokućstva
" L O V A C " DUBROVNIK

Caffe bar "PERGOLA"
Ć A T O d.o.o. knjigovodstveni servis